divendres, 4 de maig del 2012

Barcelona medieval i romana



El passat dissabte 21 d’abril un grup d’alumnes de l’escola ens vàrem trobar als voltants de les nou del matí davant les escales de la Catedral de Barcelona. 
Motiu…?, participar d’una visita organitzada pel professor Teo per endinsar-nos per la Barcino romana fins a la Barcelona de l'edat mitjana. 

La visita cronològicament va ser d’alternança. Començant per una porta de la muralla romana i restes del aqüeducte a la plaça de la catedral, i tot seguit , per la plaça de Berenguer el Gran cap a l’església de Santa Maria del Mar amb la Font gòtica que es conserva al seu davant i el fossar (cementiri) de les Moreres al costat, continuant pel carrer Montcada, amb els seus palaus i patis gòtics, per arribar al Museu d’Història de Barcelona. Després d’un audiovisual de Barcino vàrem baixar amb ascensor al segle I abans de Crist i vàrem fer un recorregut pel jaciment arqueològic del subsòl. Primer, la muralla romana on vàrem poder veure els materials de reciclatge utilitzats en la seva construcció; també cases i tallers de diversos oficis com bugaderia, salaó de peix, bodegues de vi novell... Després els fonaments de l'església visigòtica amb detalls diversos: capitells reciclats disposats cap per avall, forat per “tresors” sota l’altar. A continuació, vàrem pujar a la part de l’edat mitjana: capella de Santa Àgata, Salo del Tinell i, finalment, vàrem sortir a la Plaça del Rei amb la Torre de Martí l’Humà i el Palau renaixentista del Lloctinent, per acabar amb la visita de les tres columnes del temple d’August. Després de dinar, vàrem visitar la Plaça Sant Jaume, per una banda l’Ajuntament amb Façana lateral gòtica, i per l’altra el Palau de la Generalitat amb la façana lateral gòtica i el relleu de Sant Jordi i la princesa. Finalment, vàrem passar per sota del pont neogòtic del Bisbe (1929), per acabar visitant la capella romànica de Santa Llúcia i la Catedral (interior, claustre i terrat).
Joan Rius

Mireu unes imatges

4 comentaris:

  1. Hola soy Abel y e viisto el albun y me parece estupendo un saludo
    Abel

    ResponElimina
  2. es mut interessant la Barcelona medial
    es linda

    ResponElimina
  3. la barcelona mediabal es presiosa
    fina

    ResponElimina
  4. Hay tantas ruinas en bacelona como en toda catalnya que es precioso pòder visitarlas

    ResponElimina